Vonalrajzok – egyvonallal ábrázolt szépségek faragása

Egyszerűen faragható vonalrajzokEzeknek a tábláknak a faragását kezdő ékfaragóknak ajánlom. Rávezeti a faragót a vonalak árnyalására mélység-szélesség arányában, nagyon könnyen tanulhatók és a rajzkészséget is nagymértékben fejlesztik. Az elkészült tárgyakkal feldobhatjuk legszűkebb környezetünk hangulatát és vendégeink, látogatóink számára is kellemes élménnyel szolgál a látvány.

A faanyag ugyanaz a méretű, minőségű hársfa, amiből a gyakorló táblák is készültek. A vonalak besötétísét nagy gonddal kell végezni, mert a hársfa úgy viselkedik mint egy itatós papír, ezért faragás után finom csiszolópapírral (ami 220-asnál finomabb legyen) lecsiszoljuk a rajz, indigó maradványokat és a hársfa összes élét, oldalát nitrolakkal vagy viasszal bekenjük. Két óra múlva finom csiszolópapírral simára csiszoljuk és még egyszer lekenjük ugyanazzal az anyaggal. Ennek a lekenésnek az a célja, hogy a roppant laza pórusszerkezetet teljesen betömítsük, így a faragott rész fekete páccal történő bekenésekor nem szívódik szét a felületen a fekete színezék.

A fekete pác azért jó, mert nagyon mélyfekete és fényes, a matt hárslaptól kiemeli a faragott mintát.

A fent említett felületkezelő anyagokat, fekete pácot a XV. kerület Szentmihályi út 54-ben be lehet szerezni a Kálmán Kft felületkezelő anyagok boltjában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük