Rongykorong felbolyhozása, leszabályozása és a polírpaszta felhordása a rongykorongra

A megvásárolt rongykorong furata nem minden esetben egyezik a köszörünk tengelyének átmérőjével. Ha a lyuk kisebb, nagyítani kell, ha nagyobb, perselyezni kell. Mindként esetben felszerelés után, hogy elkerüljük a korong egyenetlen szaladását, verését, le kell szabályozni és hogy a paszta jobban rátapadjon, fel kell bolyhozni. Ezt egy erre a célra elkészített speciális szerszámmal a legkönnyebb, amely a mellékelt fotón látható.

Szabályozó kefe
Szabályozó kefe

Ezt a szerszámot nekünk kell elkészíteni a fotón látható módon. A facsavar hegyes része egymástól kb. 1 cm-re van és kb. 12 mm-t áll ki a deszkából. Ezzel a durva leszabályozást végezzük és ha már szalad a korong, egy durvább drótkefével felbolyhozzuk a szálát. Felbolyhozás után érdemes egy ollóval a kiálló nagyobb szálakat lenyírni.

A paszta felhordása, ha nem figyelünk oda, nagyon szétszóródik, akár a mennyezetig. Ezt úgy tudjuk megelőzni, hogy a pasztát olyan erővel nyomjuk a rongykorongnak, hogy azt lefékezze, ezáltal időt hagyunk a felforrósodott, megolvadt fagyunk, hogy visszadermedjen, ráfagyjon a rongykorong felbolyhozott felszínére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük